Kaj je Teddy tennis?

Kaj je Teddy Tennis?

Teddy Tennis je edinstven športni program na svetu, ki s pomočjo glasbe in slikanic vzpodbuja otroke starosti 3, 4 & 5 let biti aktiven,igrati tenis ,in se seznanjati z angleškim jezikom.

Teddy Tennis je kombinacija glasbe, slikanic in malih  medvedkov v učne avanture, ki jih otroci obožujejo.
 

Zmagovalna kombinacija Amanda Panada-1

Vključevanje glasbe in slikanic v učni proces prinaša izreden učinek. Sluh in vizualnost sta ključni človeški čutili, ki še posebej pri otrocih odločilno vplivata na motivacijo, koncentracijo in dojemanje.

Izobraževalni učinki Teddy Tennis-a so presenetljvi. Teddy Tennis pospešuje učni proces,spodbuja veselje do športa, razvija osnovne motorične in teniške spretnosti, koordinacijo, izboljšuje zaupanje in samopodobo, gradi komunikacijske spretnosti in timsko delo, postavlja temelje za poslušanje in učenje, ter razvija posluh za angleški jezik.

Vendar je ZABAVA tisto ključno, kar dejansko, polegvsega omenjenega, ponuja TEDDY TENNIS.
 

Izobraževalni program

Teddy Tennis je strukturiran in precizno določen ter načrtovan učni program, ki je zajet v Trenerskem priročniku in vključuje tri ključne komponente : Igro, aktvinosti in glasbo.
 

Teddy Tennis igralne  lekcije

Vsaka Teddy Tennis igralna lekcija je sestavljena iz vrste aktivnosti ali iger. Vse so pazljivo izbrane,upoštevaje razlike v letih,ter sposobnosti in izkušnje, ki jih otroci že imajo ali pridobivajo z igranjem Teddy Tennisa. Vsaka igralna lekcija traja 50 minut.

Igralne lekcije so povezane v grupe po 10 lekcij, ki jih otroci običajno predelajo v 10 tednih. Vsaka grupa  pomeni tudi dosežen nivo. Skupno imamo 6 nivojev (60 lekcij)


skills

 

Teddy Tennis  aktivnosti in slikanice

Teddy Tennis zajema preko 40 različnih aktivnosti . Vse so predstavljene v obliki barvnih slikanic medvedkov Teddy teniške akademije, v akciji.  Slike (poznane kot Aktivnostne karte) pokaže trener otrokom pred vsako vajo. tako da otroci točno vidijo kaj in kako bodo izvajali določeno aktivnost.
 

Teddy Tennis glasba

Večina Teddy Tennis aktivnosti  se izvaja skupaj z glasbo. Teddy Tennis glasba je kreirana tako, da daje pravilen ritem in timing, za izvajanje vsake aktivnosti ali igre. Besede vsake pesmi povedo otrokom, kaj je potrebno narediti .

V Sloveniji otrokom povemo kaj govori refren in otroci ga pojejo v angleškem jeziku (npr.bouncy, bouncy ali  roll on the ball itd..)

Teddy Tennis glasba je za program ključnega pomena, saj igralne lekcije dela žive in vnaša navdih, ki Teddy Tennis dela tako popularnega pri otrocih in starših. Program zajema 40 različnih originalnih Teddy Tennis pesmic.

Malčkov se program resnično dotakne.; obožujejo glasbo, medvedke, slikanice in risanke, ter igro in vse to dela Teddy Tennis tako zelo popularnega.

 

Zdrav življenski stil

Vsak starš želi najboljše za svojega otroka. Na vrhu želja je , da so otroci zdravi in v dobri kondiciji. Teddy Tennis pomaga otroku zgraditi trdne temelje za zdrav način življenja, ker so vse vaje in aktivnosti ZABAVNE in vpletajo otroke v aktivno sodelovanje . Ko enkrat otroci pridobijo vzorec biti aktiven, bodo želeli ostati aktivni celo življenje!

 

Kaj pravijo tuji strokovnjaki

Danny Bear-1Odkar je pri nas Teddy Tennis, je razlika, ki jo opažam pri svojh učencih ta, da so tako navdušeni nad športom generalno. Opažajo svoj napredek, veselijo se prihoda Head Ted-a, ker vedo, da se bodo ZABAVALI, poslušali veliko glasbe,medtem, ko bodo izvajali vadbeni program in zato zares uživajo v prav vsaki minuti.

Izjave vzgojiteljic in otrok VVZ MOJCA 

 

“Teddy Tennis je edinstven in inovativen program, ki otroke seznani z osnovami športa in tenisa. Unikaten pristop z kombinacijo glasbe in gibalnih medvedkov, ustvarja idealno učno okolje za otroke različnih starosti in sposobnosti, za razvoj osnovnih in teniških motoričnih spretnosti. Otroci ne bi mogli prejeti  boljšega začetka za vključitev v šport in tenis.

Elizabeth Heath, ravnateljica, Ravenstone School

 

“Teddy Tennis je najboljše, kar sem kadarkoli videl.”

Peter D. McCraw, vodilni teniški raziskovalec in svetovno priznan  razvojni  učitelj teniških trenerjev.


 

Teddy Tennis predstavitveni video 

 

Za več informacij

...o Teddy Tennis programih nas prosim pokličite na tel 041 666 829 Roman ali nam pošljite vprašanja na naš e.mail tksport.plus@siol.net, ali si oglejte našo internetno stran: www.teddytennis.si.

 


Kje se nahajamo

ZA BREZPLAČNO 

POIZKUSNO URICO
POKLIČITE NA 041-457-772
ali
POŠLJITE MAIL
tk.koper@siol.net

 klikni tukaj

 

ali pokličite TEDI trenerja:

041 457 772 (Robi-glavni TED)
PROSTA MESTA

Vrtci, katerim bo ponujen program TEDI TENIS. Na tem mestu bodo objavljeni urniki in prosta mesta:

TK KOPER
Tedi1
Tedi2
Tedi3

VRTEC Koper
Enota Kekec
Enota Ribica
Enota Šalara
Enota Bertoki
Enota Pobegi

VRTEC Semedela
Enota za Slavnikom
Enota Rozmanova
Enota Markovec
Enota Ankaran

VRTEC Gračišče

VRTEC Šmarje

VRTEC Marezige

VRTEC Škofije